Als een vis…

Het was enorm geslaagd!

Lisa blijkt een klein talentje te zijn, iets wat ik eerlijk gezegd van tevoren nooit had durven dromen… Niet lullig bedoeld, maar ze is op zijn zachtst gezegd nogal onhandig en hardleers, net als haar moeder trouwens. Misschien zijn er toch zwemgenen van een onbekende verre voorouder naar boven komen drijven, hoewel me dat sterk lijkt?

Hoe graag ik mezelf en mijn genen verantwoordelijk houd voor dit succes, de credits gaan uiteindelijk toch naar Lisa’s zwemleraar; een vlotte kerel met zo’n automatische like-factor bij kinderen, iets waar ik altijd zo vreselijk jaloers op ben!

Trauma’s van vroeger waren die nacht ervoor bij mij naar boven gekomen; beelden van hele strenge gespierde zwemleraressen met schelle fluitjes en een bulderstem, een lange hengel met een grote haak eraan, waar een hulpeloos kindje aan bungelt die vervolgens schreeuwend en proestend te water gelaten wordt. Plots vind ik het niet gek dat ik niet zo’n fan van water ben…

Maar deze man zorgde er binnen no-time voor dat mijn kleine meisje zich als een vis in het water voelde! Met een enthousiasme die ik zelf zelden kan opbrengen begeleidde hij de peuters het water in en zorgde ervoor dat alle mogelijke restjes angst verdampten. En doordat het groepje kids zo klein was, kreeg ze bijna meer aandacht en qualitytime dan dat ze in d’r eentje thuis bij mij krijgt; hoewel dat wellicht een verkeerde vergelijking is, ik run mijn huishouden bijvoorbeeld door te stofzuigen terwijl ik ondertussen in een pan soep roer én tegelijkertijd een fles drinken in een baby probeer te stoppen… Terwijl ik niet kan multi-tasken, dus dan is op twee vingers (die ik helemáál nooit over heb) na te tellen dat onverdeelde aandacht in ons huis vrijwel onmogelijk is.

Maar Lisa stond nu, samen met 3 andere kindjes, echt in het middelpunt van de belangstelling! Ik zag aan haar gezicht dat ze alle vertrouwen in die man had, ze luisterde zowaar feilloos naar hem en het lukte haar zelfs om gedurende een paar minuten boven water te blijven terwijl haar lichaampje een voorwaartse beweging maakte wat ergens al een beetje op zwemmen leek!

Ik voelde plots een sterke behoefte deze man in te pakken en mee te nemen voor thuis…

 

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.