Our mission is to inspire every person and company to enjoy a healthy lifestyle.
Our passion is to share experiences that help to reach healthy goals and a more balanced life.

Angst

Lisa heeft echt een haat-liefde verhouding met water; net als ik trouwens.
Ik herken steeds meer van haar in mezelf op zo veel gebieden! Dat is natuurlijk fantastisch om te zien als trotse ouder, maar tegelijkertijd ook verontrustend…;-)

De explosie van enthousiasme en tomeloze energie op het moment dat haar kleinste teen het water raakt laat geen twijfel bestaan over wat er in haar hoofdje omgaat… Hetzelfde gevoel van vrijheid dat ik zelf in het water ervaar; geen fysieke beperkingen ervaren om te bewegen en niet meer overgeleverd zijn aan de universele wetten der zwaartekracht!
Alleen al het zien van een waterplas, of deze nu bestaat uit 4 druppels regen of op een halve rivier lijkt, zorgt ervoor dat ze gaat dansen als een ballerina! Ze duikt er letterlijk op af als een aasgier, en stopt niet totdat de hele plas bestampt is.

Aan de andere kant echter, is er ook de angst. Gevoed door die keer dat ze onverwacht onder water ging en een flinke klots binnen kreeg. En door gezellige tekenfilms, die de overtuiging gecreërd hebben dat in ieder waterbad potentiële pratende haaien en krokodillen kunnen wonen… En dus kan ik tegenwoordig niet dichter dan 2 meter van de waterkant lopen met haar zonder spanning en iedere brug vormt een flink obstakel. Water is leuk, maar Lisa is zich nu ook heel bewust geworden van de dreiging die ervan uit gaat! 🙁
Daarom ben ik bang dat zwemles best een uitdaging kan gaan worden; mijn oudste schatje lijkt heel stoer, maar wanneer het er daadwerkelijk op aan komt, kruipt ze het liefste net zo lang onder mama’s rok, totdat ze er zeker van is dat ze terug kan keren naar haar comfortzone en er niets spannends meer van haar verwacht wordt.

Dus, de zwemles bij Club Pellikaan heeft op het moment mijn eerste voorkeur door de individuele aandacht en kleine groepjes kinderen. Maar, de keuze is niet gemaakt voordat we samen even rustig hebben rondgekeken daar en wat informatie hebben ingewonnen. Maken we er gelijk een uitje van; natuurlijk grijpen we ieder excuus aan om als dames onder elkaar ff te chillen!

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.

Volg het blog ook via onze Facebookpagina. Of lees hier het volledige verhaal.