Our mission is to inspire every person and company to enjoy a healthy lifestyle.
Our passion is to share experiences that help to reach healthy goals and a more balanced life.

De eerste keer

Nou, dat was me het lesje wel!

Lisa was eerst flink terughoudend en zette al snel de ‘ik wil niet’ modus aan, waar ik ondertussen een olifantenhuid voor gecreëerd heb. Of tenminste, in de prive-sfeer dan, in een publieke ruimte kan ik er toch minder goed mee overweg wanneer ze zo tegendraads en opstandig doet. Tot 10 tellen is een ding, de schaamte de baas worden wanneer ik het gevoel krijg dat mijn kroost er alles aan doet om negatieve aandacht naar zich toe te trekken is een andere zaak.

Maar, complimenten aan de zweminstructrice; mijn redster in nood!

Ze had direct in de gaten dat Lisa besloten had dat zwemmen niks voor haar was vandaag; haar onderliggende angst was letterlijk boven water gekomen, gepaard gaande met een flink gebrul! Daarnaast sprak mijn steeds roder wordende hoofd wellicht boekdelen. Een schuldgevoel kwam doortastend onder mijn huid gekropen, vastbesloten daar de rest van de dag te blijven.

Met een geduldige souplesse die ik van zijn levensdagen niet had kunnen opbrengen op dat moment, leidde ze Lisa naar het peuterbadje, waar een paar andere kindjes samen met een bal aan het spelen waren. Vervolgens zette ze een kinderliedje op van Alfred Jodocus Kwak, laat die held toevallig niet in haar repertoire zijn opgenomen; succes verzekerd!

Al gauw was ze aan het rondstuiteren als een onbeholpen, maar onbevreesde dappere Dodo. Ik kon de zwembegeleidster wel omhelzen toen ik zag hoe Lisa met een brede lach in het ondiepe water plonste en toenadering zocht met de andere peuters. Met een gerust hart ben ik erbij gaan staan en al snel werd ik meegenomen in een speelse zwemsessie, waarbij de nadruk op plezier lag en het kennismaken met water.

Na een, naar mijn smaak veel te snel voorbij gevlogen zwem-halfuurtje, kon ik Lisa slechts met veel moeite en de belofte van een chocolaatje weer mee het water uit krijgen. Heerlijk om te zien hoeveel plezier ze uiteindelijk heeft gehad!

Ik denk dat ze er wel klaar voor is.

En belangrijker nog, IK ben er nu (redelijk) klaar voor om haar in het diepe te laten gooien. Letterlijk en figuurlijk;)

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.

Volg het blog ook via onze Facebook pagina. Of lees hier het volledige verhaal.