De Zwemmoeder

Aaaaaaaaaaaaaaaaaarch!!!!
Zo.
Dat moest er even uit; niets is beter dan even ontladen wanneer de druk te hoog dreigt te worden!
We zijn net verhuisd naar het prachtige Amersfoort. Heerlijk in het midden van het land, gunstig gelegen met betrekking tot alle uitvalswegen (goed voor manlief die gemiddeld dagen maakt die ook zonder 10 kilometer stilstaand verkeer echt al lang genoeg zijn..), en in een kindvriendelijke buurt. Vooral dat laatste is voor deze mama vreselijk belangrijk! Met twee prachtige meiden, die veel meer energie hebben dan alleen al goed is voor henzelf, laat staan voor hun oververmoeide moeder, is bezigheidstherapie voor kids om de hoek echt een must.
Maar, hoe geweldig en positief ons nieuwe huis ook is, mijn emmertje is een beetje leeg. Ik keek maanden geleden vreselijk uit naar dit moment, waarop we soort van gesetteld zouden zijn… En inderdaad voelt dat heerlijk, alleen had ik er geen rekening mee gehouden dat je met jonge kinderen nog veel meer moet regelen dan HET ultieme behang en de enige juiste Frozen-gordijnen voor een peuter met een duidelijke, onmogelijk te negeren eigen mening…

Lisa wordt namelijk binnen afzienbare tijd 4 jaar. Mijn planning-skills reikten nog wel ver genoeg om te bedenken dat dit het beste moment voor verandering van leefomgeving zou zijn, aangezien ik haar schoolcarrière liever niet te veel onderbreek. Maar haar daadwerkelijk op een fatsoenlijke school krijgen, daar had ik niet zo over nagedacht… Blijkt dat alle wachtlijsten in de randstad echt enorm zijn! En dan nog haar BSO, de opvang voor Chantal, de onmisbare peutergym en niet te vergeten de eerste zwemlessen! Tot nu was mijn stoffige brein nog in de overtuiging dat er zoiets als schoolzwemmen bestond, maar ik werd vandaag wreed uit die droom geholpen door een behulpzame buurvrouw (mijn haat-liefde gevoelens richting haar werden direct getriggerd, wij worden vast hele goede maatjes!:-)).
Dus nog iets voor op mijn overvolle To-Do lijst!

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.

Volg het blog ook via onze Facebookpagina. Of lees hier het volledige verhaal.