Our mission is to inspire every person and company to enjoy a healthy lifestyle.
Our passion is to share experiences that help to reach healthy goals and a more balanced life.

Dresscode

Echt grappig!

Blijkbaar moeten kinderen, voor het behalen van hun A-diploma, ook met kleding aan kunnen zwemmen… Lijkt mij heel erg oncomfortabel, maar goed, ik kan me ook wel weer voorstellen dat het heel erg nuttig is. Ik heb er nooit zo bij nagedacht, maar nu opens komt er weer een beeld voor mijn geest waarbij dreumes Lisa, naar hartelust stappend in haar dikke winter-outfit, bijna met jas, schoenen en al het bruggetje in het park afduikelt… Het is echt ongelooflijk hoe snel die kleintjes kunnen zijn!

Ze zien een kikker, een mooi bloemetje of iets anders minuscuuls wat wij helaas in ons stress-overheersende volwassen bestaan uit het oog verloren zijn, en wég zijn ze…

Gelukkig kon ik haar nog net op tijd grijpen, maar ik realiseer me dat al die lagen kleding niet echt helpen om het hoofd boven water te houden. Ik heb er zélf nog moeite mee om met een broek aan door de plas te waden als iemand besloten heeft een bal 180 graden de verkeerde kant op te gooien… Al weegt dit op tegen urenlang huilen en schreeuwen omdat dit áltijd DE favoriete onvervangbare bal van Lisa blijkt te zijn (onafhankelijk welke bal het nu precies is, eerlijk gezegd).

In ieder geval moet Lisa voor de volgende zwemles niet haar té schattige badpakje aan, maar mag ze in een hele outfit aan het bad komen te staan.

Dat hoef je mevrouw niet twee keer te zeggen… Ze duikt direct haar kledingkast in en haalt haar liefste prinsessenjurk eruit, compleet met onderjurk, diadeem en toverstaf. Wanneer ik haar voorzichtig probeer duidelijk te maken dat een simpel shirt en broekje wellicht een beter plan is, wordt ze eerst vreselijk verontwaardigd en is daarna hevig teleurgesteld.

Gelukkig lukte het me uiteindelijk om haar te overtuigen van het feit dat de kleine zeemeermin haar mooiste jurk óók alleen maar boven water aantrok en kon ik een overeenkomst met haar sluiten over een shirt waarop Elsa iedereen breeduit tegemoet lacht. Nu nog iets bedenken waardoor ze haar gloednieuwe prijzige leren cowboylaarsjes in wil ruilen tegen haar ‘oersaaie’ waterschoentjes…

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.