Enthousiast!

Lisa is de afgelopen weken echt enorm bezig met het leren zwemmen‚Ķ Het is echt fascinerend om te zien hoe het haar bezighoudt, terwijl het toch maar een half uurtje per week is! Ze wil nu zelfs met haar zwemleraar trouwen; haar arme vader spreekt t niet direct uit, maar ik bespeur toch enige jaloezie ūüėÄ

Haar levendige geest uit dit enthousiasme in zeer ‚Äėoriginele‚Äô creaties‚Ķ Ze heeft namelijk de hardnekkige neiging om tekeningen te maken, maar helaas k√°n ze, zoals de meeste kinderen, niet tekenen. Dus, wij worden nu doodgegooid met A4tjes waar hier en daar een streep op staat en in de andere hoek een onbestemde krabbel met een ander kleurtje. Zo af en toe is ze √©cht losgegaan en heeft ze z√≥ fanatiek met meerdere stiften op √©√©n plek gekrast, dat er een gat is onstaan in het papier en ik vervolgens dezelfde afdruk terugvind op onze pasgelakte keukentafel.
Trots toont ze ons al haar werkstukken en vertelt ze wat ze heeft gemaakt. Vroeger was het altijd papa, mama en als ze geluk had werd ook baby Chantal vereeuwigd op het witte doek. Maar nu is het steevast Lisa in het zwembad; vanuit elke hoek en in iedere houding, vastgelegd op papier. Niet dat er een duidelijk verschil zichtbaar is tussen deze en eerdere meesterwerken, maar uiteindelijk gaat het, net zoals bij échte kunstenaars, toch om het idee en gevoel erachter. En dat gevoel wordt duidelijk met overmaat geprofileerd gezien de blos op haar wangen, haar geconcentreerde blik en het puntje van haar tong die gedurende die paar luttele minuten die ze nodig heeft per tekening, naar buiten steekt.
Het is heerlijk om haar zo te zien en ze gaat in de lessen bovendien met sprongen vooruit! De schoolslag ziet er al aardig uit, en ongelooflijk maar waar, haar lichaampje lijkt gemáákt voor een koprol onder water! Ik word er zelf bijna duizelig van als ik haar zo voorover zie tollen. Schaterlachend komt ze weer boven, om vervolgens een flinke hap water uit te proesten, wat haar niet eens schijnt te deren…
Dat had ik serieus van tevoren echt niet durven dromen, vind het nu toch jammer dat ik haar niet eerder voor bijvoorbeeld babyzwemmen of ouder-kindzwemmen heb opgegeven. Het is echt een toevoeging aan de opvoeding vind ik nu! Dus Chantal, here we go!
Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.
Volg het blog ook via onze Facebook pagina. Of lees hier het volledige verhaal.