Our mission is to inspire every person and company to enjoy a healthy lifestyle.
Our passion is to share experiences that help to reach healthy goals and a more balanced life.

DE KEUZE

Lisa is nu officieel ingeschreven voor haar ABC zwemmena!

Stiekem krijg ik bij zoiets toch het gevoel dat ik weer een grote stap in het moederschap gezet heb; in de categorie BESCHERMING komt het Leren zwemmen toch zeker op gelijk niveau te staan met het continu als levend vangnet fungeren om blauwe plekken te voorkomen.

Ze mag over een week al beginnen en door de succesvolle proefles is mevrouw echt vreselijk enthousiast geworden. Dat wordt weer een aantal slapeloze nachtjes zegt mijn onderbuik al waarschuwend, maar het is de moeite waard; niets wat een beetje extra concealer onder mijn ogen niet kan verhullen!

Daarbij kijk ik er zelf ook erg naar uit, wie had dat gedacht? Eerder maakte ik me alleen maar zorgen om nog een bezigheid in mijn reeds overvolle agenda, maar nu zie ik het als iets ontspannends: Chantal is veilig ondergebracht in de kids club, terwijl ik vanuit een hele relaxte Chesterfield stoel van een heerlijke cappuccino mag genieten. En vervolgens kan ik mijn oudste dochter aanschouwen terwijl ze de kunsten van het overleven in diep water aan het aanleren is 🙂

Ja, ik kijk er zeker naar uit!

Het enige wat mogelijk een bron van irritatie gaat worden (naast ergens op tijd aanwezig te zijn terwijl dat iets is wat voor mij iedere keer weer een volledig op zichzelf staande uitdaging betekent) is, dat mijn ooghoek wellicht zicht zal hebben op de fitnesszaal, vol met enthousiast trainende, zwetende, zichzelf vreselijk uitslovende en goed-bezig-zijnde mensen Mensen die er wellicht allemaal stralend en blakend van gezondheid uit zullen zien, aangezien ze zo sportief bezig zijn. En beeld dat in schril contrast staat met het verlopen gezicht dat mij iedere ochtend vanuit de badkamer spiegel troosteloos aan staat te kijken, nog net genoeg moeite doende om de ogen open te houden om zo de wallen eronder nog eens extra te benadrukken.

Ik ben benieuwd, zal dit beeld motiverend gaan werken of de aanleiding tot een hardnekkige depressie gaan worden? Afijn, ik ga de uitdaging aan, ook voor mij een nieuwe leerschool dus!

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.