Laat het los

De dag van de eerste zwemles is aangebroken!

Wonder boven wonder is het me gelukt om de meiden op tijd en daarbij ook nog eens redelijk toonbaar in de auto te hebben zitten.Waar mijn ambitie vroeger nog dusdanig onrealistisch was dat ik hen en mijzelf eruit wilde laten zien alsof we rechtstreeks uit een Magazine over The Perfect Family gelopen zijn, ben ik nu al tevreden wanneer het gezicht van Chantal geen palet van het avondeten van de dag ervoor vertoont en er geen feestslinger van broodkorsten en vruchtenhagel, verbonden door klodders pindakaas in Lisaas haar hangen.

 

Ik parkeer voor de deur van de Pellikaan en bedank mezelf dat ik het kinderslot op de autodeuren heb ingesteld; anders was de desbetreffende deur aan de kant van Lisa d’r zetel nu wellicht in de auto naast ons geparkeerd, gegeven het fanatisme waarmee mevrouw aan de deurklink zit te sjorren. Ze heeft er zin in!

Chantal is ook in een uitstekend humeur, dus ik besluit haar lekker bij me te houden vandaag. Stiekem vind ik het misschien nog wel spannender dan Lisa, deze eerste officiële zwemles.

Het fijne is dat ik begrepen heb dat ik tijdens deze eerste zwemles even aan de zijkant van het bad mag blijven kijken. Mocht ze plotseling een aanval van ongeacht wat iedereen zegt of belooft, ik ga sowieso overal tegenin en gooi mijn schattige kontje tegen de krib krijgen, dan ben ik ieder geval in de buurt om mijn eindeloze geduld weer eens te testen.

 

En daar sta ik dan…

Chantal is zoet in haar Maxi cosi aan het trachten een plastic dinosaurus in zijn geheel in haar mond te proppen; wonder boven wonder komt ze een heel eind en steekt er nu slechts een stuk achterlijf met staart uit haar mond, ze is helemaal verguld met haarzelf. Mooi zo, daar heb ik even geen omkijken naar.

Ik merk dat er een raar vlinderbuikgevoel naar boven komt op het moment dat Lisa klaar staat om haar eerste instructies te krijgen; wat wordt mijn kleine meid al groot! Nu gaat ze leren zwemmen en voordat ik het weet racet ze straks op een stoere motor (past denk ik het best bij haar roekeloze karakter) het ouderlijk huis uit. Maar dan hoor ik gebrabbel en een dikke scheet naast me en bedenk me dat dat ook nog wel een tijdje duurt.

 

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.