Our mission is to inspire every person and company to enjoy a healthy lifestyle.
Our passion is to share experiences that help to reach healthy goals and a more balanced life.

Onzekerheid

Ok, tijd voor een lesje ouder-kind zwemmen met Lisa.

Samen gaan we de verkleed ruimte in, om ons met z’n tweetjes in onze zwemkleding te hijsen; ik realiseer me dat ik dat ding al in geen jaren meer over mijn lichaam heen getrokken heb.

Het zwempakje van Lisa staat haar werkelijk enig, ze verandert in een kleine blonde stuiterbal met schattige rode kersjes en appeltjes over haar borst en buikje verspreid.

Dan is het mijn beurt en ik kijk toch tegen beter weten in even voorzichtig naar beneden nadat ik m’n shirt heb uitgetrokken. En nu komt mijn angst voor het zwemmen om de hoek kijken; die heeft uiteindelijk meer hiermee te maken… Ik zie namelijk een soort van ingezakte soufflaki onder mijn BH uit piepen en bedenk me dat je lichaam nooit meer hetzelfde wordt als vroeger het moment dat er kindertjes in gegroeid zijn. Ik ben nog nooit zo trots op mijn buik geweest als tijdens mijn zwangerschappen, en net na de bevalling sta je er niet bij stil dat de huid ook maar een bepaald maximum aan elasticiteit aankan.

Nu schaam ik me toch wel een beetje voor dat deel van mijn lichaam waar ik op dit moment plotseling mee geconfronteerd word en op het punt sta aan anderen te presenteren; een badpak was beter geweest dan een bikini realiseer ik me.

Maar dan zie ik in mijn ooghoek Lisa van achter me vandaan komen met haar fruitige lichaampje en verwachtingsvolle lach, een paar stralende ogen die aangeven dat ze er meer dan klaar voor is om samen met mama het water in te springen!

En er komt een andere gedachte en gevoel in me naar boven; namelijk dat mijn lichaam misschien wel onomkeerbaar veranderd is nadat ik twee prachtige dochters ter wereld heb gebracht. Maar dat daarbij mijn hart ook veranderd is! Dat is namelijk groter dan het ooit geweest is en loopt over van liefde voor die twee meiden.

Ach en wie weet: naast de zwemles van Get Flexible is er op deze sportlocatie nog een heel arsenaal aan andere activiteiten beschikbaar. Dus wellicht is daar voor mij ook wat bij waardoor ik letterlijk weer beter in mijn vel kom te zitten!

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.