Overmoedig

Hoe objectief ben je nu in feite als liefhebbende moeder?

In mijn beleving is Lisa werkelijk een natuurtalent in álles; toen ze net 14 maanden was kreeg ik al visioenen van de wereld-danskampioenschappen voor peuters, met mijn Lisa stralend op nummer 1 🙂 Totdat mijn realistische partner me voorzichtig wat filmpjes van You-tube toonde, waardoor me duidelijk werd dat haar halve pirouette niet zo bijzonder was als ik me had voorgesteld. Op het gebied van muziek was t niet veel anders; ik kocht een schattig klein gitaartje voor haar, waar ze direct compleet op los ging en mij daardoor direct met hoop vervulde… Vervolgens bleken andere kinderen, nog jonger dan zij, het hele oeuvre van Jason Mraz op de ukelele te kunnen spelen! Weer een paar dromen armer dus, maar dat weerhoudt me er niet van mijn meisjes soms enigszins te overschatten!

Dus hoe fijn is het dat we, met onze zon-zomer-strandvakantie in het vooruitzicht, een evaluatiegesprek krijgen over de vorderingen van Lisa op zwemgebied. Nu kunnen we dat in Zwemscore, het online zwemprogramma van de zwemschool ook nalezen, maar ik heb toch de voorkeur aan een persoonlijk verhaal met toelichting van haar eigen leraar. Mijn hoop (en eerlijk gezegd ook veronderstelling) is, dat mijn kanjer het ergens in d’r heeft om de nieuwe Kromowidjojo te worden en dus al vóór de zomervakantie kan afzwemmen. Scheelt ons een hoop zorgen aan het water!

Afijn, na het gesprek moet ik tot mijn teleurstelling bekennen dat ik opnieuw een illusie rijker ben. Het gesprek verloopt prettig en de zwemleraar denkt zeker met ons mee, maar het blijkt wel dat Lisa toch echt de genen van haar ouders geërfd heeft 🙁 Gemakzucht, onhandigheid, onoplettendheid en gevoelig zijn voor afleiding, zijn niet de handigste eigenschappen om mee te excelleren op zwemgebied…

Maar hij gaf aan dat er echt hoop voor ons is, dat Lisa snel bekwaam genoeg wordt om het water veilig te betreden. Deze vakantie moeten we nog goed opletten, maar gelukkig gaan de zwemlessen tijdens de zomervakantie gewoon door, dus buiten de twee weken dat wij er niet zijn, kan Lisa lekker door blijven oefenen. De kans is groot dat ze er daardoor direct ná de zomer wel klaar voor is om af te zwemmen. Dit zou sowieso betekenen dat ze binnen onze famílie in ieder geval wél het record heeft van het snelst behalen van het A diploma…

Toch nog iets om heel trots op te zijn!

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.