Our mission is to inspire every person and company to enjoy a healthy lifestyle.
Our passion is to share experiences that help to reach healthy goals and a more balanced life.

Proefles

Het is een zonnige vrijdagochtend en mijn schoudertas is gevuld met pakjes drinken, een doosje rozijntjes, bananen en een fruitreep (tegen beter weten in blijf ik hopen dat Lisa liever gezonde snacks heeft dan snoepgoed en op deze manier geen behoefte krijgt aan stukken taart en ijsjes die ons onderweg vanuit etalages proberen te verleiden).
De rugtas is volgepakt met luiers, rompers, Sudocrem, billendoekjes, een volledige verse outfit voor Chantal en nog 100 dingen die je eventueel nodig zou kunnen hebben wanneer je op pad gaat met een baby.

Als laatste heb ik uiteraard handdoeken bij me, eventueel extra schone kleding voor Lisa, een zwemluier en een schattig badpakje dat ik een paar weken geleden in de uitverkoop gekocht heb.
En DAT voor een uurtje informatie inwinnen en een proefles!
Ik denk niet dat ik hier ooit aan zal kunnen wennen; even snel de deur uitgaan zit er met die meiden niet meer in, en onbedachtzaam wat spullen in een handtas gooien is al helemaal ondenkbaar!
Zodra ik de Maxi Cosi van Chantal uit de auto til, begint mevrouw enthousiast te krijsen. Haar speen biedt geen troost en ik bedenk me dat er wellicht weer een paar nieuwe tanden in aantocht zijn. Ik voel de paniek omhoog komen, een fatsoenlijk gesprek is op deze manier niet echt mogelijk.
Maar wat schetst mijn verbazing; Er is zowaar een kinderopvang bij Club Pellikaan! Met opgelucht hart knuffel ik Chantal nog even flink en gelukkig voelt ze zich weer een stukje beter. Ik draag haar over aan een vriendelijke vrouw die haar liefdevol overpakt; Chantal beloont haar in ruil daarvoor met een stralende glimlach.
Nou, de eerste indruk kan al niet meer stuk. Geef een gestreste moeder wat empathie en een helpende hand en je hebt haar gewonnen voor het leven. Of in ieder geval voor het volgen van zwemles gedurende de periode dat het nodig is

Misschien moet ik ook nog maar eens een paar lesjes zwemles nemen, als dat betekent dat ik daar ook direct een stukje ontspanning bij krijg.

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.

Volg het blog ook via onze Facebook pagina. Of lees hier het volledige verhaal.