The Switch

Zo, de eerste paar keer zwemles zitten erop.

Ergens had ik gedacht dat ik in deze fase van het proces manlief ondertussen dusdanig voldoende gemanipuleerd had, dat HIJ degene zou zijn die ons meisje met een oprechte-maar-toch-enigszins-gedwongen-liefdevolle-glimlach naar het zwembad zou begeleiden…

Hoe anders kan het lopen!

We hebben gedurende één week een gratis gezinslidmaatschap mogen ontvangen bij Club Pellikaan toen Lisa met haar lessen begon. In eerste instantie moest ik hier een beetje om lachen; normaal gesproken ben ik namelijk slechts extreem gemotiveerd om zo weinig mogelijk te bewegen…

Maar goed, als rasechte Nederlander sla ik iets wat gratis is zeker niet af en heb daarom al menig lesje Body Attack, Zumba en Yoga gevolgd. En wonder boven wonder; ik ben een beetje verslaafd aan het worden lijkt het wel!

Waar ik in eerste instantie de seconden tot het einde van de les zorgvuldig aan het aftellen was, ben ik nu eerder teleurgesteld wanneer ik mijn spulletjes weer kan pakken en ga kijken of Chantal weer heerlijk heeft geslapen bij de kinderclub en al haar energie heeft gespaard om mij thuis weer mee te plagen.

Het mooie is ook nog eens dat ik het nu kan combineren met de zwemles van Lisa, wat mij een extra excuus geeft om nog even weg te zakken in een heerlijke sofa met een zalig drankje. Voor mijn meisje is er bovendien nog meer leuks; van Peutergym tot een fanatieke Judoles om haar nog een beetje extra uit te putten.

Dus, na deze week is ons gezinnetje ook lid bij Pellikaan. Ik heb ons maar direct voor een jaar vastgelegd, wie weet ontmoet ik nu mijn ‘killer-body’ eens!

En zo maken mijn lieftallige partner en ik iedere keer weer ruzie over wie er nú met Lisa mee mag en wie er thuis blijft om de boodschappen te doen en voor het eten te zorgen. Want ook híj blijkt nu onder zijn ‘love-handles’ iets aan spiermassa ontdekt te hebben…

Gelukkig is hij dan wellicht fysiek sterker, ik ben verbaal duidelijk zijn meerdere. En anders gooi ik gewoon mijn charmes in de strijd, plus het dreigement een weekendje weg met vriendinnen te plannen.

 

Sanne (36) is freelance journaliste en schrijfster, getrouwd met Martijn (40) en moeder van Lisa (3) en Chantal (0). Zij schrijft wekelijks een stukje over haar belevenissen als Zwemmoeder bij Club Pellikaan.